202205.09
0

Dita e Evropës

Dita e Evropës përkujton nënshkrimin e ‘Deklaratës Schuman’ më 9 Maj 1950. Një plan ambicioz për të siguruar paqen afatgjatë në Evropën e pasluftës që konsiderohet si fillimi i asaj që tani është Bashkimi Evropian. “Rëndësia e punës për paqen në Evropë është edhe më e dukshme, pasi ne theksojmë unitetin dhe solidaritetin tonë me Ukrainën” – Bashkimi Evropian.

Këtë Maj, institucionet e BE-së na ftojnë në një gamë të gjerë aktivitetesh online dhe në terren në të gjithë Shtetet Anëtare të BE-së, si dhe në shtëpinë e institucioneve të BE-së në Bruksel, Luksemburg dhe Strasburg. Ndërsa Viti Evropian i Rinisë 2022 ndriçon në qendër të vëmendjes të rinjtë e Evropës dhe me zërat e qytetarëve të përforcuar nga Konferenca për të Ardhmen e Evropës, nuk ka pasur kurrë një kohë më të mirë për t’u bashkuar, për të diskutuar sfidat me të cilat përballemi të gjithë dhe për të krijuar një të ardhme më të mirë për të. Evropa që funksionon për të gjithë.

Burimi –europa.eu