Dita e Evropës
202205.09
0

Dita e Evropës

Dita e Evropës përkujton nënshkrimin e ‘Deklaratës Schuman’ më 9 Maj 1950. Një plan ambicioz për të siguruar paqen afatgjatë në Evropën e pasluftës që konsiderohet si fillimi i asaj që tani është Bashkimi Evropian. “Rëndësia e punës për paqen në Evropë është edhe më e dukshme, pasi ne theksojmë unitetin dhe solidaritetin tonë me…

Gjykata Kushtetuese italiane vendos për mbiemrin e të porsalindurve
202204.29
0

Gjykata Kushtetuese italiane vendos për mbiemrin e të porsalindurve

Gjykata Kushtetuese në Republikën e Italisë, ka shqyrtuar çështjet e legjitimitetit kushtetues mbi rregullat në sistemin juridik italian për dhënien e mbiemrit fëmijëve. Gjykata ka vendosur se rregulli që cakton automatikisht mbiemrin e babait është diskriminues dhe dëmtues për identitetin e fëmijës. Në vazhdën e parimit të barazisë dhe në interes të fëmijës, të dy…

Konflikti Rusi-Ukrainë
202204.29
0

Konflikti Rusi-Ukrainë

Konflikti  Rusi-Ukrainë Ndër shekuj, politika botërore ka vepruar në bazë të dialektikës hegeliane e cila përfshin krijimin e një problematike (teza), duke shkaktuar reagimin ndaj saj (antiteza) dhe në fund duke i dhënë një zgjidhje asaj (sinteza). Po njësoj, ndodhemi dhe sot pas një muaji konflikti mes Rusisë dhe Ukrainës: Teza (nisja e sulmit/konfliktit), Antiteza…

Projektligji “Për një Ndryshim në Kodin Penal të Republikës së Shqipërisë”
202204.05
0

Projektligji “Për një Ndryshim në Kodin Penal të Republikës së Shqipërisë”

Në Kuvendin e Shqipërisë është depozituar projektligji me nismën e tre deputëteve “Për një ndryshim në Kodin Penal të Republikës së Shqipërisë” lidhur me shfuqizimin e paragrafit të parë të nenit 262 të Kodit Penal “Organizimi dhe pjesëmarrja në grumbullime e manifestime të paligjshme” si të papajtueshëm me Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë. Si stimul…

Schwabe dhe M.G. kundër Gjermanisë
202203.18
0

Schwabe dhe M.G. kundër Gjermanisë

Duke qenë Samiti i G8 për krerët e shteteve dhe qeverive u mbajt në Heiligendamm, pranë Rostock, më 6 – 8 qershor 2007, në atë periudhë autoritetet gjermane ishin të shqetësuar nga sulmet terroriste dhe shkatërrimet e pronave nga radikalët të cilët planifikonin ta sabotonin samitin. Arsyet e shqetësimit të autoriteteve gjermane vinin si pasojë…

Nisma ligjore për Ndihmën e Ndërsjellë Juridike në Çështjet Civile dhe Tregtare ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës
202202.23
0

Nisma ligjore për Ndihmën e Ndërsjellë Juridike në Çështjet Civile dhe Tregtare ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës

  Në referim të Ligjit nr.43/2016 “Për Marrëveshjet Ndërkombëtare në Republikën e Shqipërisë” është depozituar në Kuvendin e Shqipërisë projektligji “Për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare midis Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës Për Ndihmë të Ndërsjellë Juridike Në Çështjet Juridike dhe Tregtare”. Projektligji konsiston në zbatimin e marrëveshjes…

Mbështetja dhe zhvillimi i STARTUP-EVE
202202.02
0

Mbështetja dhe zhvillimi i STARTUP-EVE

Vitet e fundit është pranuar se risia në idetë e startup-eve konsiderohen si faktorët kryesorë të rritjes ekonomike dhe të punësimit dhe është konstatuar se kompanitë e reja të zhvilluara fillimisht si startup-e, renditen tashmë në vendet e para të bizneseve më të mëdha të globit. Idetë dhe risitë e zbatuara nga startup-et kanë revolucionuar…